Γιατί πρέπει να την κρατάτε εκεί;

Είναι απαραίτητη για τη στοματική μας υγιεινή, αλλά η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Η οδοντόκρεμα έχει κάθε λόγο να βρίσκεται και στο χώρο της κουζίνας.

Και δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι:

1. Αφαιρεί τους λεκέδες από το ξύλο

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να  τρίψετε τους λεκέδες με νερό που έχουν ποτίσει την επιφάνεια του ξύλου με λίγη οδοντόκρεμα και θα τους δείτε να εξαφανίζονται.

 

2. Γυαλίζει τις μεταλλικές επιφάνειες

Σε αυτά ανήκουν οι βρύσες, διάφορα μαγειρικά σκεύη, η σχάρα του φούρνου κλπ. Εσείς απλά θα βάλετε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα μαλακό πανάκι, να τα τρίψετε και έπειτα θα την αφαιρέσετε με ένα άλλο μαλακό πανί.

 

3. Αφαιρεί τη μυρωδιά από το καθάρισμα κρεμμυδιών ή ψαριών

Δεν ξέρετε πως να απομακρύνετε τη μυρωδιά του φαγητού από τα χέρια σας. Η λύση έρχεται με τη βοήθεια της οδοντόκρεμας: Απλώς βάλτε λίγη και τρίψτε τα χέρια μεταξύ τους. 

 

4.  Εξαφανίζει την κακοσμία από τάπερ ή μπολ

Όσο κι αν έχετε τρίψει τα μπολ και τα τάπερ, στα οποία είχατε αποθηκευμένες τροφές ή φαγητά, η κακοσμία δε λέει να φύγει με τίποτα! Χρησιμοποιείστε οδοντόκρεμα κι ένα σφουγγαράκι και οι μυρωδιές θα εξουδετερωθούν.

 

5. Φρεσκάρει το σιφόνι του νεροχύτη 

Μόλις αδειάσει το σωληνάριο της οδοντόκρεμας (είτε είναι αυτή που έχετε στο μπάνιο, είτε αυτή της κουζίνας) κόψτε το πάνω μέρος με ένα ψαλίδι και γεμίστε το με ζεστό νερό. Στη συνέχει ρίξτε το νερό αυτό στο σιφόνι του νεροχύτη της κουζίνας. Θα φρεσκαριστεί στη στιγμή και δεν θα έχετε αφήσει ούτε μια σταγόνα οδοντόκρεμας να πάει χαμένη!