Και σίγουρα δεν παέι το μυαλό σας

Διακοσμούν το κρεβάτι μας και όταν είναι και φρεσκοπλυμένες μας χαρίζουν την απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας στον ύπνο μας.

 

 

Ωστόσο, πέρα από τη βασική χρήση τους μπορείτε να τις δοκιμάσετε και αλλού.

1. Φτιάξτε προστατευτικό κάλυμμα για τα ρούχα σας

Τρυπήστε τη μαξιλαροθήκη στη μια πλευρά για να περάσετε την κρεμάστρα και βάλτε εκεί ρούχα που θέλετε να προστατέψετε από τη σκόνη.

2. Φτιάξτε τσάντα

Μπορείτε να φτιάξετε μια τσάντα για να πάτε στη λαϊκή αγορά ή στο σούπερμαρκετ χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε ολόκληρο καρότσι. Ράψτε δύο χερούλια πάνω στην μαξιλαροθήκη για να μπορείτε να την κρατήσετε. 

3. Χρησιμοποιήστε μαξιλαροθήκη στο πλύσιμο 

Αν θέλετε να πλύνετε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και δεν θέλετε να σας χαλάσουν στο πλυντήριο, τότε βάλτε τα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και τοποθετήστε τα στη συνέχεια στο πλυντήριο. Το σαπούνι και το νερό θα περάσουν μέσα από τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη και θα παραμείνουν προστευμένα.

4. Φτιάξτε καλάθι για άπλυτα ρούχα

Κρεμάστε μια όμορφη μαξιλαροθήκη βάλτε εκεί τα άπλυτά σας. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να βάλετε μαξιλαροθήκη ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο, έτσι ώστε να μάθει το παιδάκι σας να βάζει εκεί τα λερωμένα καλτσάκια ή εσώρουχα.

5. Ξεσκονίστε τα δύσκολα σημεία του σπιτιού

Περνάτε τη μαξιλαροθήκη σε ένα σκουπόξυλο και καθαρίζετε τις επιφάνειες που είναι αρκετά ψηλά και δεν φτάνετε. όπως για παράδειγμα το φωτιστικό που έχει μαζέψει ένα σωρό σκόνη ή τα ψηλά ράφια μιας βιβλιοθήκης.

Στην εποχή μας τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο και έχουμε κάθε λόγο να αξιοποιούμε τα πάντα!