Ο τρόπος για να τα διατηρούμε κάθε χρόνο σαν καινούρια

Το καλοκαίρι μας έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα και εσύ πρέπει επιτέλους να πάρεις την απόφαση να αποθηκεύσεις τα χαλιά και τις μοκέτες του για να το υποδεχτείς όπως ακριβώς του αρμόζει!

Μια βαρετή και μπελαλίδικη διαδικασία που όμως θα φέρει στο σπίτι σου αίσθηση δροσιάς και ανανέωσης. Μην το αναβάλλεις άλλο λοιπόν! Σε θέλω αποφασισμένη και γεμάτη όρεξη και εγώ θα σου πω τον σωστό τρόπο για να το κάνεις. Φύγαμε! 

 

 

Βήμα 1 

Καθάρισε προσεκτικά τα χαλιά ή τις μοκέτες σου και μην αφήσεις κανένα ίχνος βρωμιάς ή λεκέ! Βεβαιώσου πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία της αποθήκευσης, ότι είναι εντελώς στεγνά

 

 

Βήμα 2 

Η σωστή αποθήκευση του χαλιού σου απαιτεί το τύλιγμά του σε ρολό! Τοποθέτησε πάνω του διάσπαρτα σκοροκτόνα που θα βρεις στο εμπόριο ή αν προτιμάς καλύτερα φυσικά σκοροκτόνα, κρατώντας μακριά σκόρους και ζιζάνια. Στη συνέχεια, τύλιξε το χαλί σου σε ρολό και σταθεροποίησε είτε δένοντας σφιχτά με σπάγκο τις άκρες, είτε με χαρτοταινία για να μπορέσεις να το αποθηκεύσεις με ευκολία. Η συκεκριμένη μορφή τυλίγματος θα εξασφαλίσει τη διατήρηση του χαλιού σου σαν καινούριο, χωρίς να τσακίσει σε σημεία και να καταστραφεί! 

 

 

Βήμα 3

Τοποθέτησέ το μέσα σε ειδικές σακούλες χαλιών και όχι σε οποιαδήποτε σακούλες, καθώς οι συγκεκριμένες επιτρέπουν στο χαλί να "αναπνέει", αποτρέποντας την ανάπτυξη της υγρασίας . Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις το χαλί σου με ένα παλιό σεντόνι. Μην ξεχάσεις και στις δύο περιπτώσεις να δέσεις τις άκρες! 

Βήμα 4

Αποθήκευσε το χαλί σου σε οριζόντια θέση, προκειμένου να κρατήσεις αναλλοίωτο το σχήμα του. Αν το αποθηκεύσεις κάθετα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τσακίσει! Αν έχεις έλλειψη χώρου, σκέψου έξυπνα και βρες τη λύση, τοποθετώντας το είτε κάτω από το κρεβάτι, τον καναπέ... Οπουδήποτε αρκεί να βρίσκεται σε οριζόντια θέση! 

Άντε και καλό καλοκαίρι

 

 

 

 

Σοφία Κόλλια