Παγάκια στις γλάστρες
Υπάρχει εξήγηση!

Τα φυτά έχουν γίνει αγαπημένα από την καραντίνα και μετά για νεότερους και μεγαλύτερους 

Το ότι μείναμε στο σπίτι στην καραντίνα μας έκανε φροντίσουμε το σπίτι μας και να βάλουμε και φυτά σε αυτό. Τα φυτά έγιναν οι καλύτεροί μας φίλοι και μαζί με την καλυτέρευση του αέρα που αναπνέουμε στον χώρο μας, ήρθε και η φροντίδα τους.

Πρόσφατα δύο λογαριασμοί το planty hoes και το oops_i_wet_my_plants έκαναν δημοφιλή μια πρακτική ποτίσματος του παρελθόντος, τα παγάκια.
Κάτω από τα Posts με τα παγάκια, πολλοί χρήστες τόνισαν πως θυμόνται τις γιαγιάδες τους να κάνουν το κόλπο αυτό με τα φυτά στο σπίτι σε μια θεωρία που κρατάει 10 χρόνια τώρα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, ειδικά εμείς που δεν είχαμε ασχοληθεί με τα φυτά, είναι πως εύκολα –εννοείται κατά λάθος- μπορούμε να τα σκοτώσουμε, ειδικά ξεχνώντας να τα ποτίσουμε.

 

 

Οπότε η ιδέα ενός τρικ που θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα είναι ιδανική. Όσον αφορά το πότισμα της ορχιδέας με παγάκια, υπάρχει ολόκληρη έρευνα του 2017 από το Πανεπιστήμιο Ohio State που πιστοποιεί πως η τεχνική λειτουργεί και δεν καταστρέφει το άνθος.
Πρόσεξε όμως γιατί το πόσο γρήγορα θα λιώσει το παγάκι μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που θα απορροφηθεί το παγωμένο νερό από το φυτό, το οποίο μπορεί να το σοκάρει και τελικά να το σκοτώσει.

Όταν φέρνουμε τα φυτά στον εσωτερικό χώρο, προσπαθούμε να μιμηθούμε κανονικό τους περιβάλλον όσο το δυνατό περισσότερο, όσον αφορά το φως και το νερό που λαμβάνουν. 

Ένας πιο ασφαλής τρόπος ποτίσματος της ορχιδέας είναι να την βάλεις στον νιπτήρα, να ανοίξεις το νερό και να περιμένεις μέχρι να τρέξει νερό από τις τρύπες στο κάτω μέρος της γλάστρας! 
Αν θες να ξέρεις κάθε πότε πρέπει να ποτίσεις ένα φυτό, φρόντισε να μην είναι εξαιρετικά ξηρό το χώμα στο πάνω μέρος του. 

 

Ένα φυτό που σίγουρα μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τα παγάκια πάντως, είναι το έλατο!