Είναι από τα πιο σημαντικά μέρη μέσα στο σπίτι και πρέπει να φροντίζεις η κουζίνα να είνα ιπάντα καθαρή!
Εκεί μαγειρεύεις, τρως, καθαρίζεις και ενδεχομένως να υπάρχουν όλο και κάποιες εστίες μικροβίων.
Μόνο που αυτές δεν εντοπίζονται στο σφουγγαράκι όπως μπορεί να φαντάζεσαι αλλά....στην πετσέτα!
Το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχεις στην κουζίνα είναι η πετσέτα και μάλιστα την χρησιμοποιείς για όλα: Για να σκουπίσεις λίγο τα χέρια σου, λίγο τα πιάτα, λίγο κάτι νερά που έχει ο πάγκος και να πιάσεις και το ταψί που καίει! Και δεν σου πηγαίνει το μυαλό, ενώ αργείς να την αντικαταστήσεις με μια καθαρή και φρεσκοπλυμένη.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το American Society of Microbiology, τα βακτήρια που βρέθηκαν στις μισές περίπου πετσέτες και η ανάπτυξή τους ήταν πιο πιθανό να συμβεί σε αυτές που ήταν από βαμβάκι και όχι από νάιλον, επειδή το βαμβάκι είναι πιο απορροφητικό.
Και το πράγμα χειροτερεύει! Όσον αφορά τους τύπους των βακτηρίων που αναπτύσσονται στις πετσέτες είναι αυτά του E. Coli και staph, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, διάρροια και εμετό. Όταν , λοιπόν, εσύ χρησιμοποιείς αυτήν την πετσέτα για όλες τις χρήσεις μάντεψε πόσο εύκολα εξαπλώνονται τα βακτήρια.
Τι μπορείς να κάνεις; Να περιορίσεις τη χρήση τους, να τις αλλάζεις πολύ συχνά (κάθε 2 μέρες) και να τις πλένεις με ζεστό νερό και σαπούνι!
Πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου και άμεσα!