Πως θα μοσοχομυρίζουν τα ρούχα;
Ο απόλυτος οδηγός οργάνωσης ντουλάπας

Από σήμερα θα έλεγε κανείς πως βρισκόμαστε προ των πυλών της χειμερινής περιόδου. Το χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα και η ζεστή σοκολάτα αποτελούν τον πιο απολαυστικό συνδυασμό αυτής της εποχής, αλλά και της καραντίανς που βιώνουμε, ενώ η αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού και η δημιουργία μιας πιο ρομαντικής ατμόσφαιρας συμπληρώνουν το σκηνικό.

Ένα από τα must do της μεταβατικής αυτής περιόδου είναι όμως και η οργάνωση της ντουλάπας.

Το σταδιακό μάζεμα των καλοκαιρινών ρούχων και η αντικατάσταση τους με εκείνα που θα με προστατέψουν από το κρύο. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο πράγμα και απαιτεί όρεξη και υπομονή. Όμως το αποτελέσμα θα δικαιώσει τον κόπο σου καθώς ανοίγοντας τις ντουλ΄παες σου θα αποπνέει ένα κύμα δροσιάς και φρεσκάδας!

Τα βήματα είναι πολύ συγκεκριμένα:

1. Αδειάζω την ντουλάπα

Η ντουλάπα πρέπει να αδειάσει εντελώς ώστε να μπορεί να οργανωθεί σωστά. Τοποθετώ όλα τα καλοκαιρινά ρούχα στο κρεβάτι, με μεγάλη προσοχή ώστε να μην τσαλακωθούν και να μην μπερδευτούν μεταξύ τους.

2. Καθαρίζω την ντουλάπα

Η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά. Φροντίζω να διατηρώ τα μικρόβια και τη σκόνη μακριά από τα ράφια της ντουλάπας, πριν τοποθετήσω σε αυτήν τα φθινοπωρινά / χειμερινά, για αυτό περνάω τις επιφάνειες με ένα αντισηπτικό προϊόν. Άλλωστε η εποχή του νέου κορωνοϊού το επιβάλλει.

3. Κάνω ξεκαθάρισμα στην γκαρνταρόμπα

Αυτή η διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα, αφού το ξεκαθάρισμα είναι ένας τρόπος για να μοιραστώ όλα όσα δεν χρειάζομαι πια, με ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ή να στείλω κάποια πράγματα της γκαρνταρόμπας μου στην ανακύκλωση. Χρησιμοποιώ κούτες ή σακούλες στις οποίες βάζω ετικέτες για να μπορώ να τα ξεχωρίσω. Όταν κάτι έχω να το φορέσω πολύ καιρό ή και χρόνια, τότε επιλέγω να το αποχωριστώ. Αυτή η διαδικασία δεν αφορά μόνο στα καλοκαιρινά που θα πάνε προς φύλαξη μέχρι την επόμενη σεζόν, αλλά και για τα φθινοπωρινά / χειμερινά που μόλις βγήκαν από το πατάρι.

4.  Δημιουργώ έναν οδηγό shopping

Μετά το ξεκαθάρισμα πάντοτε προκύπτουν ανάγκες, συνεπώς πρέπει να ξέρω όλα όσα θα χρειαστεί να αγοράσω για την τρέχουσα σεζόν. Μια λίστα είναι η πιο πρακτική λύση για να κάνω στοχευμένα τις αγορές μου και να μην ξοδέψω άσκοπα χρήματα.

5.  Συμμαζεύω τα ρούχα που είναι για φύλαξη

Για τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιώ πλαστικά κουτιά με καπάκι. Βάζω μέσα τα ρούχα διπλωμένα σωστά, ώστε να μην ταλαιπωρηθώ καθόλου την καινούρια σεζόν και στη συνέχεια τα αποθηκεύω στο πατάρι.

6. Τακτοποιώ τα φθινοπωρινά και χειμερινά ρούχα

Αυτό γίνεται με βάση το είδος τους. Στην ουσία τα χωρίζω σε casual και ρούχα γραφείου τα οποία μπαίνουν στη μια ντουλάπα και βραδινά κομμάτια, τα οποία μπαίνουν στη δεύτερη. Στη συνέχεια, διπλώνω τα τζιν, τα πουλόβερ, τα εσώρουχα και τα μαντήλια, ενώ κρεμάω τις μπλούζες, τις φούστες, τα φορέματα, τις ζακέτες και τα πανωφόρια. Τέλος, επειδή είμαι της λεπτομέρειας, φροντίζω ώστε τα ρούχα να τοποθετούνται με χρωματική διαβάθμιση από τα πιο ανοιχτόχρωμα προς τα πιο σκουρόχρωμα και οι κρεμάστρες να είναι όλες γυρισμένες προς μία κατεύθυνση.

Το σημαντικότερο βήμα: Η δύναμη του αρώματος είναι πραγματικά τεράστια

Το πλύσιμο των ρούχων είναι βασικό βήμα, πριν από την οργάνωση και φυσικά, τη χρήση τους, για αυτό δεν παραλείπω να τα φρεσκάρω. Αυτό που λατρεύω όμως είναι το πώς μοσχομυρίζουν, χάρη στο μαλακτικό που χρησιμοποιώ σε κάθε πλύση. Επιλέγω μόνο αυτό που τα κάνει να μυρίζουν σαν το αγαπημένο μου άρωμα. Έτσι, ξέρω ότι κάθε φορά που θα φοράω τα ρούχα μου, οι μεθυστικές του νότες θα σαγηνεύουν και θα ξεγελούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο.