Τα λάθη που κάνετε με τα σεντόνια
Δείτε ποια είναι

Η συχνή αλλαγή των σεντονιών είναι βασικός κανόνας για έναν άνετο, καθαρό και ξεκούραστο ύπνο. Ο κανόνας λέει ότι το περισσότερο που πρέπει να τα χρησιμοποιείτε είναι 2 εβδομάδες ενώ το ιδανικό είναι να τα αλλάζουμε κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν όμως μερικά λάθη που κάνουμε συχνά κατά τη διαδικασία του καθαρισμού των σεντονιών μας. Δείτε τρία από αυτά…

Τα στεγνώνουν μαζί με τις πετσέτες

Καλύτερα να βάζετε ξεχωριστά πλυντήρια για τα σεντόνια και τις πετσέτες σας, έτσι ώστε – αν έχετε στεγνωτήριο – να μην στεγνώνουν μαζί. Ο λόγος είναι ότι τα σεντόνια στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα από τις πετσέτες και όπως αναφέραμε πιο πάνω δεν θέλετε να μείνουν περισσότερη ώρα απ’ όση χρειάζεται στο στεγνωτήριο γιατί καταστρέφεται σταδιακά το ύφασμά τους.

Τα πλένουν σε υψηλή θερμοκρασία

Αν πιστεύετε ότι είναι ο μοναδικός σίγουρος τρόπος για να καθαρίσουν, τότε κάνετε λάθος. Τα σεντόνια δεν χρειάζονται κάποιο «βαρύ» πρόγραμμα πλυντηρίου για να καθαρίσουν. Χρησιμοποιήστε το απλό πρόγραμμα στο οποίο βάζετε τα χρωματιστά ρούχα – θα καθαρίσουν επαρκώς και θα βγουν με λιγότερες ζάρες άρα θα χρειάζονται λιγότερο σιδέρωμα.

Υπερφορτώνουν το πλυντήριο

Μην βάζετε ποτέ όλα τα βρώμικα σεντόνια σας μαζί με μία πλύση. Τα σεντόνια χρειάζονται χώρο ώστε να καθαρίσουν. Τα σημερινά πλυντήρια μπορεί να χωράνε αρκετά σετ σεντονιών, ωστόσο ποτέ μην γεμίζετε το πλυντήριο. Αν το κάνετε το αποτέλεσμα θα είναι να μην καθαρίσουν καλά.