Βερνίκι Νυχιών στον Καναπέ
Πως θα το αφαιρέσεις;

Κι όμως μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα και γρήγορα αυτήν τη μικρή καταστροφή χωρίς να μείνει κανένα απολύτως σημάδι.

Έχει συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι: το βερνίκι νυχιών που γλιστράει από τα χέρια και χύνεται πάνω στον καναπέ. Τα καλά νέα είναι, ακόμα κι αν σας συμβεί, δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου για το αγαπημένο σας έπιπλο αρκεί να κινηθείτε γρήγορα.

Οι κινήσεις που θα κάνετε θα εξαρτηθούν από το είδος του υφάσματος που λερώθηκε. Για αρχή, ελέγξτε αν το ύφασμα ξεβάφει με ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν, τρίβοντας ένα σημείο του που δεν φαίνεται. Αν δεν ξεβάφει, βουτήξτε ένα άσπρο πανί στο ξεβαφτικό και με ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις αφαιρέστε όση περισσότερη ποσότητα μανό μπορείτε. Σημειώστε ότι οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες για να μην ποτίσει το ύφασμα. Αν πάλι το μανό, έχεις πέσει σε κάποιο μάλλινο ή μεταξωτό ριχτάρι (ή κάποιο άλλο ευαίσθητο ύφασμα), δυστυχώς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρέξετε ολοταχώς στο καθαριστήριο.

Έξτρα tip: Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε αν πέσει βερνίκι νυχιών στο χαλί σας. Αν δεν βγαίνει με το ασετόν χρησιμοποιήστε λακ για τα μαλλιά ή κάποιο αλκοόλ. Τρίψτε με ένα πανάκι μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές. Μην απογοητεύεστε αν δείχνει να επιμένει. Τρίβοντας, κάποια στιγμή θα βγει.

Αν, τέλος, λερώσετε με βερνίκι νυχιών κάποια ξύλινη επιφάνεια, το ασετόν δεν είναι η λύση. Ψεκάστε το σημείο με μπόλικη λακ για τα μαλλιά και αφήστε την για 20 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε την και το βερνίκι σας θα έχει εξαφανιστεί. Αν δεν έχει εξαφανιστεί απλά επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.