Διάλεξε τα σωστά που θα αναδείξουν το στυλ σου

Το καλοκαίρι είναι εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρεις τα τέλεια γυαλιά ηλίου για να προστατεύσεις τα μάτια σου και για να σετάρεις ιδανικά τα καλοκαιρινά σου outfits. Και ενώ τα trends στα γυαλιά ηλίου έρχονται και φεύγουν ένα είναι αυτό που δεν αλλάζει και αυτό είναι το σχήμα του προσώπου σου...

Είτε λοιπόν αποφασίσεις να επισκεφθείς ένα κατάστημα οπτικών είτε ψωνίσεις online, εδώ θα βρεις τον οδηγό για να μάθεις ποιο στιλ γυαλιών είναι το κατάλληλο για το σχήμα του προσώπου σου. Ρίξε λοιπόν μια ματιά παρακάτω καθώς μελετάμε τα πιο hot σχήματα γυαλιών για φέτος το καλοκαίρι...

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

 

Πως μοιάζει: Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι φαρδύ στο μέτωπο και τους κροτάφους και εκτείνεται σε ένα μικρό πηγούνι με έντονες γωνίες και ζυγωματικά.

Τα τέλεια γυαλιά: Οβάλ ή σε στρογγυλό σχήμα γυαλιά για να αντιπαραβάλουν διαφορετικά σχήματα.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

 

Πως μοιάζει: Ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου είναι δυνατό, με φαρδύ μέτωπο και μια ισχυρή οριζόντια γραμμή σαγονιού, ανάλογη σε πλάτος και μήκος. Η απόσταση από την κορυφή του μετώπου έως το πηγούνι ταιριάζει με το πλάτος του προσώπου.

Τα τέλεια γυαλιά: Στρογγυλά ή οβάλ γυαλιά ηλίου για έντονη αντίθεση.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

 

Πως μοιάζει: Το στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι ένα γεμάτο γενικά πρόσωπο με μάγουλα, φαρδύ μέτωπο και στρογγυλεμένο πηγούνι. Στις γυναίκες με στρογγυλό σχήμα προσώπου το πιο φαρδύ σημείο είναι στα μάγουλα και τα αυτιά.

Τα τέλεια γυαλιά: Τετράγωνα ή με έντονες γωνίες για να ισορροπήσουν το στρογγυλό σχήμα του προσώπου.

Oβάλ σχήμα προσώπου

 

Πως μοιάζει: Το οβάλ πρόσωπο είναι ελαφρώς στενότερο στη γραμμή του σαγονιού από ό,τι στους κροτάφους και το μέτωπο, ενώ τα πάντα μοιάζουν να είναι σε ισορροπία.

Τα τέλεια γυαλιά: Τετράγωνα ή στρογγυλά αφού το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου είναι πολύ ευέλικτο!

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

 

Πως μοιάζει: Το σχήμα προσώπου διαμάντι είναι μία διασταύρωση μεταξύ των σχημάτων καρδιάς και οβάλ. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι πιο φαρδύ στα ζυγωματικά και στενό εξίσου στο μέτωπο και τη γραμμή του σαγονιού. Είναι από τα πιο σπάνια είδη προσώπου, αλλά ταυτόχρονα δραματικό.

Τα τέλεια γυαλιά: Σε οβάλ σχήμα για να ισορροπήσουν τα χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης!