aktinidio
Τα οφέλη του πράσινου φρούτου

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προτιμούν το ακτινίδιο καθώς το θεωρούν ξινό.

Όμως είναι μέγιστο λάθος να αποκλείουμε από την διατροφή μας ένα φρούτο σαν το ακτινίδιο.

Εξωτικό, θρεπτικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, το ακτινίδιο είναι το κατεξοχήν φρούτο του χειμώνα που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά.

 

Το ζουμερό φρούτο ειναι γεμάτο βιταμίνες και βοηθάει το αναπνευστικό και γαστρεντερολογικό σύστημα.

Διευκολύνει κάποιον που υποφέρει από δυσκοιλιότητα αλλά και έντονες δύσπνοιες.

Βοηθάει στην πέψη και έχει πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή και καροτενοειδή.

Τα ακτινίδια έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά βοηθούν σημαντικά στην προστασία και αποτροπή οξυγόνωσης του DNA με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος εμφάνισης καρκινικών κυττάρων.