Φτιάξε το πιο απίθανο cheesecake

Πόσο μα πόσο φαγητό και γλυκά μπορεί να φάει κανείς το Πάσχα;

Κάθε χρόνο μας περισσεύουν πολλά φαγητά και γλυκά και τις περισσότερες φορές τα πετάμε, ενλώ μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε κατάλληλα.

Για παράδειγμα, ήξερες ότι με τα πασχαλινά κουλούρια μπορείς να φτιάξεις ένα λαχταριστό cheesecake;  Και μάλιστα με μαρμελάδα της επιλογής σου.

 

 

Αντί για τα μπισκότα digestive για τη βάση χρησιμοποίησε πασχαλινά κουλουράκια!

Δες πώς θα το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
110 γρ. βούτυρο λιωμένο, όχι καυτό
300 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη για να γίνει σαντιγί
Μαρμελάδα της επιλογή σας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 C. 
Θρυμμάτισε στο μπλέντερ τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν κομματάκια, βάλτα σε μπολ και πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Ρίξε το μείγμα σε φόρμα ή τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πίεσε το μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βάλε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστο για 10 λεπτά.
Βγάλε τη βάση από τον φούρνο για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει, ανακάτεψε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί και στρώσε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα.
Βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Στρώσε από πάνω τη μαρμελάδα και σέρβιρε.