Αρνί, κοκορέτσι ή μαγειρίτσα;

Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και μετά την Ανάσταση ξεκινάει το πάρτι με τις θερμίδες, το οποίο και ολοκληρώνεται την Κυριακή του Πάσχα με το ψήσιμο του οβελία και τα διάφορα άλλα ψητά.

Βάλτε από δίπλα και τα αυγά και τα τσουρέκια που δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες και έχετε μια καλή εικόνα των διατροφικών... παρασπονδιών του Πάσχα.

Μαγειρίτσα

Οι θερμίδες μιας μερίδας μαγειρίτσας αγγίζουν τις 500, ενώ αν συνοδεύεται από ψωμί και αλκοόλ τότε αυτές εκτοξεύονται.

Αρνί στην σούβλα

Το παραδοσιακό αυτό έδεσμα περιέχει πολλά λιπαρά. Υπολογίζεται ότι μια κανονική μερίδα περιέχει 15 γραμμάρια λίπους και 300 θερμίδες. Αν δεν αντισταθείτε στην πέτσα, τότε αυτές αυξάνονται κατακόρυφα.

Κατσίκι

 Αν αποφασίσετε να σουβλίσετε κατσίκι, αντί για αρνί, να ξέρετε ότι μια μερίδα περιέχει μικρότερες ποσότητες λίπους και, επομένως, λιγότερες θερμίδες από το αρνί. Μην φανταστείτε όμως ότι είναι και... γαλοπούλα.

Αυγά

Καλύτερα να φάτε μόνο ένα κάθε ημέρα, αφού ένα αυγό έχει 80 θερμίδες περίπου.

Επιδόρπια

Μια φέτα τσουρέκι έχει 90 θερμίδες, ενώ το σοκολατένιο αυγό ξεπερνά τις 200.

Με βάση τα παραπάνω προσέξτε τι θα φάτε για να μην κλαίτε μετά και να μην παέι και χαμένος ο κόπος που έχετε ρίξει το τελευταίο διάστημα στο γυμναστήριο.