Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τα νέα για τους φίλους του αμυγδάλου δεν είναι καλά, καθώς το δημοφιλές υποκατάστατο γάλακτος, το αμύγδαλο δεν είναι υγιεινό, ούτε για εμάς, ούτε για τον πλανήτη!

Η πρόσφατη έρευνα σχετικά με τη σχέση μεταξύ της βιομηχανοποιημένης βιομηχανίας αμυγδάλου της Καλιφόρνιας και των 50 δισεκατομμυρίων εμπορικών θανάτων μελισσών δημιούργησε την απορία, "τι πρέπει να πιούμε σήμερα".

Μπορεί τα ζωτικά γάλατα να κάνουν κακό στην υγεία μας, και για αυτό να αντικαταστάθηκαν με τα φυτικά, ωστόσο, και αυτά έχουν μια σκοτεινή πλευρά, καθώς κανείς δεν ξέρει πως καλλιεργούνται. Και ενώ κάθε προϊόν έχει τα συμβιβαστικά του, μερικά φυτικά γάλατα είναι πιο βιώσιμα από άλλα.

 

Άρα τι κάνουμε; Οι καρύδες επειδή φυτρώνουν σε συγκεκριμένα μέρη έχουν αρχίσει να μειώνονται, άρα κάνουν κακό στο περιβάλλον, τα αμύγδαλα από την άλλη κάνουν κακό στις μέλισσες, άρα στο περιβάλλον και το ρύζι, αν και δεν κάνει κακό στο περιβάλλον, δεν έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας ανθρώπινος οργανισμός.

Επόμενος στόχος λοιπόν, είναι το γάλα φουντουκιού, το οποίο και έχει θρεπτικά συστατικά και δεν προσβάλλει το περιβάλλον.

Όσο για τον μεγάλο νικητή, αυτός είναι η βρώμη.

Όπως ήταν αναμενόμενο η βρώμη, μπορεί να μην είναι γευστικά τόσο ωραία, ωστόσο μπορεί να συνδυάσει τα πάντα και να προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας.