Γιατί πρέπει να τρως 5 αμύγδαλα την ημέρα
Εκτός της νοστιμιάς τους τα οφέλη τους θα σας εκπλήξουν!

5 αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά εάν θες να δεις σοβαρά αποτελέσματα στο σώμα σου και ειδικά στο σημείο της κοιλιάς. Απομακρύνουν το περιττόλίπος και καλό θα ήταν να τα καταναλώνεις σαν σνακ είτε το πρωί στο δια΄στημα 11.00-13.00, είτε το απόγευμα 17.00- 19.00.

Αλλά πρέπει να είσαι εγκρατής και να αρκεστείς στα 5 και ούτε ένα παραπάνω!

Τα πιο σημαντικά οφέλη τους είναι:

1.Μειώνουν το λίπος στην κοιλιά

Έρευνα απέδειξε ότι άνθρωποι που έφαγαν πέντε αμύγδαλα την ημέρα για έξι εβδομάδες μείωσαν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς τους χωρίς να αλλάξουν κάτι άλλο στη διατροφή τους. 

 

2. Περιορίζουν την όρεξηFewer Cravings 

Βάση μιας νέας μελέτης, αν τρως 5 ελαφρώς αλατισμένα αμύγδαλα την ημέρα βοηθάς τον οργανισμό σου να ρυθμίσει το σάκχαρο του αίματος, άρα περιορίζεται και η αίσθηση της πείνας.

 

3. Ευεργετικά για τις εγκύους 

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες στην εγκυμοσύνη βάζουν παραπανίσια κιλά τα οποία μπορεί να τους προκαλέσουν διαβήτη εγκυμοσύνης, υψηλή πίεση ακόμα και προεκλαμψία. Ίσως τα αμύγδαλα να μπορούν να βοηθήσουν. Μια νέα μελέτη σε υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες έδειξε ότι 5 αμύγδαλα την ημέρα μειώνουν την όρεξη, προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν στην υγιή προσθήκη κιλών κατά την εγκυμοσύνη.