Το λαχανικό που ρίχνει την πίεση
Πλούσιο σε φυτικές ίνες

Όπως ήδη γνωρίζετε ο τρόπος ζωής επηρεάζει τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε υγιή επίπεδα.

Σε αυτό συμβάλλουν η σωστή διατροφή και η άσκηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκει΄μενου να αποφεύγονται τυχόν καρδιακές παθήσεις ή επεισόδια.

Στην αναθεωρημένη και επιβεβαιωμένη λίστα με τις τροφές που ρίχνουν την πίεση, βρίσκονται αυτές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και Β-Καροτίνη. Οι φυτικές ίνες υπάρχουν σε φρούτα και λαχανικά όπως μήλα και πορτοκάλια, δαμάσκηνα, αβοκάντο, ακτινίδιο, μπρόκολο, αρακάς, μαρούλι, αλλά και τροφές όπως φακές, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια.

Τη Β-Καροτίνη τη συναντάμε σε μεγάλες ποσότητες στα μάνγκο, στο βερίκοκο, στο πεπόνι, στις πιπεριές, στο σπανάκι, στη γλυκοπατάτα και στα λαχανάκια Βρυξελλών.

Το λαχανικό όμως το οποίο συνδυάζει και τα δύο αυτά στοιχεία είναι ένα: το καρότο.

 

 

Πλούσια πηγή τόσο φυτικών ινών, όσο και Β-Καροτίνης, αλλά και βιταμίνης C η οποία, με τη σειρά της, είναι πηγή αντιοξειδωτιικών που βελτιώνουν τον καρδιακό ρυθμό και μειώνουν την πίεση του αίματος.

Να λοιπόν γιατί τα καρότα δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το ψυγείο σας.

 

καρότο