Οι πρώτες μπανάνες με βρώσιμη φλούδα!

Η καινοτομία έρχεται από την μακρινή Ιαπωνία και από την D&T FARM, ένα ιαπωνικό αγρόκτημα που δημιούργησε μπανάνες που τρώγονται με τη φλούδα!

Ναι, καλά διάβασες!

 

 

Οι μπανάνες αυτές ονομάζονται Mongee και ήταν αποτέλεσμα μιας έρευνας χρόνων του 68χρονου Setsuzo Tanaka, ο οποίος προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να τις καλλιεργήσει και τον βρήκε! Το αγρόκτημα καταψύχει με αργούς ρυθμούς τα κύτταρα ανάπτυξης της μπανάνας στους -60C βαθμούς και στη συνέχεια αφού αποψυχθούν φυτεύονται και καλλιεργούνται.

Μια διαδικασία που η εταιρεία αποκαλεί «κατάψυξη-απόψυξη» ! 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μπανάνες να αναπτύσσονται ταχύτερα και στους 6 μήνες (2 χρόνια περίπου παίρνει η καλλιέργεια του συγκεκριμένου φρούτου σ’ ένα εργοστάσιο) είσαι σε θέση να απολαύσεις το νόστιμο αυτό φρούτο με τη βρώσιμη φλούδα!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κατανάλωσή με τη φλούδα είναι ασφαλής, καθώς η D&T FARM τις καλλιεργεί με βιολογικό τρόπο, χωρίς τη χρήση χημικών και γενετικών τροποποιήσεων! 

Όταν η μπανάνα ωριμάσει λίγο και οι καφέ μικρές κηλίδες εμφανιστούν στο δέρμα της, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να την καταναλώσεις! Θα παρατηρήσεις ότι η φλούδα της είναι αρκετά πιο λεπτή σε σύγκριση με αυτή μιας κανονικής μπανάνας

 

 

Παρόλο που τη συγκεκριμένη ποικιλία δεν θα την συναντήσεις ακόμα στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού πέρα από την Ιαπωνία, αν και το αγρόκτημα σκέφτεται να τις εξάγει στο μέλλον, αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της είναι λίγο τσιμπημένη.

 Για να την γευτείς λόγω της μικρής παραγωγής, θα πρέπει να πληρώσεις 4 ευρώ ανά τεμάχιο.

Μόνο και μόνο για να φας μια μπανάνα με τη φλούδα! Θα την δοκίμαζες;

 

 

 

 

Σοφία Κόλλια