Στην περίπτωση που έχεις δυσανεξία στη λακτόζη

Μαγειρική δίχως γαλακτοκομικά είναι σχεδόν αδύνατη. 

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στη λακτόζη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φάνε τυρί, γιαούρτι ή να πιουν γάλα.

Δείτε επίσης: Δυσανεξία στη λακτόζη

Τί μπορούν να κάνουν σε αυτή την περίπτωση; Γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μάθεις να ζεις χωρίς αυτά!

 

 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν υποκατάστατα.

 Έτσι θα απολαμβάνεις γλυκά ή αλμυρά πιάτα χωρίς την προσθήκη γαλακτοκομικών.

Ορίστε μερικές ιδέες του τι να αντικαταστήσεις με τι:

1. Γάλα ή βουτυρόγαλα: Το καλύτερο υποκατάστατο είναι το γάλα καρύδας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού. Πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για να πάρει τη γεύση του βουτυρογάλακτος.

2. Γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος: Διάλεξε ένα dairy-free γιαούρτι και πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για την κρέμα.

3. Βούτυρο: Διάλεξε μια vegan μαργαρίνη.