Πίνεται ο ξαναζεσταμένος καφές;
Ποια είναι η αλήθεια;

Οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε κάθε πρωί τον ζεστό καφέ μας. Κι επειδή ακόμη κάνει αρκετό κρύο τα πρωινά, θέλουμε να είναι αρκετά ζεστός και για να μας ξυπνήσει αλλά και να μας ζεστάνει! Τι συμβαίνει όμως όταν κρυώσει; Αν έχετε την τάση να τον ξαναζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων, τότε σας έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω μερικές συμβουλές για να δείτε πόσο σωστή και ασφαλής  είναι η συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά και πόσο επηρεάζει τη γεύση του ροφήματός σας.

Υπάρχουν κάποια πρωινά που είστε τόσο απασχολημένοι που δεν προλαβαίνετε να τελειώσετε τον πρώτο σας καφέ πριν κρυώσει. Κι επειδή δεν σας αρέσει να τον πίνετε κρύο, οι περισσότεροι από εμάς τον βάζουμε στα μικροκύματα χωρίς δεύτερη σκέψη. Όμως σκεφτήκατε ποτέ αν είναι ασφαλές να ζεσταίνετε διαρκώς το φλιτζάνι του καφέ σας;

Αν παρατηρήσατε ότι ο ξαναζεσταμένος καφές σας έχει πιο πικρή γεύση από όταν τον πρωτοφτιάξατε, δεν έχετε άδικο! Ο καφές έχει φυσικά οξέα, που δημιουργούν την πικρή του γεύση. Δυστυχώς, όταν βάζετε την κούπα με τον καφέ δεν τον ξαναζεσταίνετε απλώς, αλλά ουσιαστικά ενεργοποιείτε ξανά τη διαδικασία εκχύλισης, οπότε αυτό απελευθερώνει περισσότερα από αυτά τα πικρά συστατικά. Οπότε, όσο περισσότερο ζεσταίνετε τον καφέ, τόσο περισσότερη πικράδα, οπότε μπορεί να έχετε αρκετά διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε.

Πώς να διατηρείτε τον καφέ σας ζεστό όλο το πρωί
Η απάντηση σε αυτό το μυστήριο είναι απλή! Επενδύστε σε μια υψηλής ποιότητας θερμική κούπα με καπάκι και θα έχετε καυτό καφέ για ώρες. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να τον ξαναζεστάνετε και να αλλοιώσετε την αρχική του γεύση.