Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας

Η μέρα το επιβάλλει και πάντα την 25η Μαρτίου κυρίως την τιμάμε δεόντως.

Ωστόσο υπάρχουν φορές που μπορεί να βγει λίγο βαριά ή να μη μας αρέσει και πολύ το αποτέλεσμα.

 

 

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά για να απογειώσετε τη σκορδαλιά και να ξετρελάνετε γευστικά τους πάντες!

Δοκιμάστε τη σκορδαλιά με πατάτες:

  • Διαλέγουμε πάντα φρέσκες πατάτες 

Τις πλένουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό να τις καλύπτει. Το ζεστό νερό στην ωμή πατάτα προκαλεί σκασίματα στη φλούδα, με αποτέλεσμα να ρουφάνε πολύ νερό.

  • Αφού βράσουν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε αμέσως από το νερό και όσο είναι ακόμα ζεστές τις  ξεφλουδίζουμε.
  • Τις πολτοποιούμε

 Οι μεταλλικές λάμες στον κόφτη του μίξερ θα αλέσουν τις πατάτες, αλλά θα δώσουν μια τσιχλωτή υφή.

Σκορδαλιά επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε με ψωμί, καρύδια, αμύγδαλα, μελιτζάνα, αβοκάντο και παντζάρι, που παίρνει ροζ χρώμα.

  • Για να δώσετε έξτρα γεύση στη σκορδαλιά σας, βράστε λίγο μπακαλιάρο με τα κόκκαλα του φιλέτου σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό. Εκεί μέσα, στο ζωμό, βράστε τις πατάτες. Αποκτούν τέλεια γεύση και η σκορδαλιά σας πηγαίνει σε άλλη γευστική διάσταση. 

Το αυγό στη σκορδαλιά

Είναι προαιρετικό, αλλά μεταμορφώνει τελείως τη σκορδαλιά σε υφή και γεύση. Η υφή της γίνεται βελούδινη και η γεύση της μοναδική. Επίσης με την προσθήκη του αυγού, γίνεται σαν μους και κατάλευκη. Το αυγό θα ψηθεί από τη θερμοκρασία της καυτής πατάτας, όσο θα αναδεύεται με τα καυτά υλικά στο μίξερ.