Οι διατροφικές ατασθαλίες κοστίζουν στο...σώμα μας

Αποτελούν πειρασμό και είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι θα μπεις στη διαδικασία να τιμήσεις τα υπέροχα γλυκά των Χριστουγέννων.

Κι αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς στις γιορτές όλο και θα βγούμε περισσότερο, θα διασκεδάσουμε, θα πιούμε και θα χορέψουμε.

Και ενώ νομίζεις ότι θα σταματήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων να τα καταναλώνεις , φαίνεται πως ο δρόμος μέχρι την Πρωτοχρονιά ότι συνοδεύεται από γλυκές λιχουδιές. 

Έχεις αναρωτηθεί όμως πόσες θερμίδες κρύβουν όλα αυτα τα γιορτινά γλυκά;

Μελομακάρονα: Ανά τεμάχιο σας χαρίζει 170-220 (αναλόγως μεγέθους). Από όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αποτελεί το πιο υγιές, καθώς είναι άριστη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Το ελαιόλαδο και το μέλι είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία σας.

 

 

Κουραμπιέδες: Προσδίδει 190-260 θερμίδες ανά τεμάχιο. Αποτελεί το πιο αμφιλεγόμενο γλύκισμα, αφού δεν ξέρουμε κατά πόσο αποτελεί μια καλή επιλογή γλυκού. Από τη μια περιέχει αμύγδαλα, τα οποία είναι μια άριστη τροφή, όμως από την άλλη, είναι άφθονα σε βούτυρο, το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών.

 

 

Δίπλες: Μια δίπλα περιέχει περίπου 180-240 θερμίδες (αναλόγως μεγέθους). Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά της είναι ότι είναι τηγανισμένες. Αυτό αρκεί για να την κατατάξουμε στα ανθυγιεινά. Από την άλλη όμως περιέχει μέλι, το οποίο είναι φημισμένο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

 

 

Βασιλόπιτα: Ένα μεσαίο κομμάτι περιέχει 400-500 περίπου θερμίδες. Δεν το λες και το πιο διαιτητικό γλυκό, καθώς περιέχει πολύ ποσότητα βουτύρου και αυγών. Ευτυχώς που την κόβουμε μια φορά το χρόνο!