Σουβλάκι… ζυμαρικών
Δείτε πως θα το φτιάξετε!

Αν λατρεύετε και την πίτσα και τα ζυμαρικά αλλά δεν έχετε αποφασίσει ποιο από τα δυο προτιμάτε, τότε το Tiktok έχει μια συνταγή που τα συνδυάζει όλα: ζυμαρικά σαν σουβλάκι, με γεύση… πίτσας!

Η χρήστης του Tiktok @healthygirlkitchen έχει μια vegetarian συνταγή, πρωτότυπη, νόστιμη, που μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγές, να συνοδεύσει τέλεια το ποτό σας αλλά και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Δείτε πώς θα φτιάξετε τα σουβλάκια ζυμαρικών

Υλικά

  • Καλαμάκια για σουβλάκια
  • Βρασμένα ζυμαρικά (πέννες ή ριγκατόνι)
  • Έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή πέστο (εννοείται ότι μπορείτε να την ετοιμάσετε κι εσείς)
  • Τυρί (ή vegan τυρί, στη vegan εκδοχή της συνταγής)
  • Ρίγανη

Διαδικασία
Περνάμε από τα καλαμάκια 4-5 ζυμαρικά και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω τη σάλτσα και το τυρί. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και ό,τι άλλα μυρωδικά θέλουμε και σερβίρουμε! Οι συνδυασμοί είναι ατέλειωτοι εδώ, ανάλογα με τη σάλτσα που έχουμε αγοράσει ή ετοιμάσει. Πχ θα ταίριαζε τέλεια με cacio e pepe ή με ζυμαρικά με γαρίδες ή κοτόπουλο. Για τους vegans, θα προτείναμε sticks με ζυμαρικά και λαχανικά (πιπεριές, μελιτζάνες, μανιτάρια, κολοκυθάκια). Περνάμε τα λαχανικά, τα κρεατικά ή τα θαλασσινά στο καλαμάκι μαζί με τα ζυμαρικά και έχουμε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα, ανάλογα με το γούστο μας!

Η συνταγή αυτή είναι και μια ωραία ιδέα σνακ για τα παιδιά, τώρα που έχουν ξεκινήσει τα σχολεία και ψάχνετε συνεχώς για πρωτότυπες ιδέες. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε μαζί, κάνοντας το μαγείρεμα διασκέδαση!