Ακόμα ένα μυστικό που θα βρεις στην κουζίνα του σπιτιού σου

Τελικά, ο Ποπάυ δεν όφειλε σε αυτό μόνο τη δύναμή του, αλλά και το… κορμί του! Κι αυτό γιατί το σπανάκι και συγκεκριμένα το εκχύλισμα του μειώνει το αίσθημα της πείνας κατά 95% και αυξάνει την απώλεια βάρους κατά 43%!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας, το εκχύλισμα από το σπανάκι , οδηγεί σε έλεγχο της όρεξης, σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και σε αυξημένη απώλεια βάρους – που για τις περισσότερες από εμάς είναι και το ζητούμενο.

Η έρευνα έγινε σε 38 υπέρβαρες γυναίκες και είχε διάρκεια 3 μηνών, κατά τους οποίους όλες οι  συμμετέχουσες έπρεπε κάθε πρωί να πίνουν ένα πράσινο ρόφημα. 

Οι μισές έπαιρναν 5 γραμμάρια εκχυλίσματος σπανακιού και οι άλλες μισές ένα placebo. Οι συμμετέχουσες, όπως γίνεται συνήθως, δεν γνώριζαν τι έπιναν, παρά ακολουθούσαν τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και όχι δίαιτας.

Τι προέκυψε από την έρευνα αυτή; 

Όσες έπαιρναν το εκχύλισμα έχασαν 5 κιλά και δήλωσαν ότι δεν είχαν επιθυμία για λιπαρά και γλυκά φαγητά, ενώ παράλληλα τους ήταν ευκολότερο να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή. 

Και οι υπόλοιπες βέβαια είχαν «κέρδος», σαφώς μικρότερο, όμως μιας και έχασαν μόλις 3,5 κιλά και όχι τις λιγούρες τους.