Τι είναι και πως μπορείς να τη φτιάξεις;

Μπορεί στο Μεξικό να είναι πολύ διάσημο ρόφημα, αλλά μόλις πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας.

Πρόκειται για το ρόφημα horchata (or-CHAH-tah).

Το παγωμένο ρόφημα  μπορεί να σε ξεδιψάσει, να σου προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική αντί για νερό ενώ η διατροφική αξία είναι πλούσια.

 

 

 Η βάση της horchata είναι νερό ρυζιού με κανέλα και μπορείς να το συνδυάσεις με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή δημητριακά αλλά και καφέ.


Θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα μακρύκοκκο ρύζι
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 κουταλιά ξύσμα lime
  • 5 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ κάνε σκόνη το ρύζι. Βάλε το σε ένα τάπερ που κλείνει πολύ καλά μαζί με την κανέλα και το ξύσμα, ώστε να αρωματιστεί και άφησε το όσο περισσότερη ώρα μπορείς.
  2. Βάλε το μείγμα πάλι στο μπλέντερ και κάνε σκόνη ξανά ώστε να διαλυθεί και η κανέλα. Πρόσθεσε τις δύο κούπες νερό και άφησε το για δύο ώρες στο ψυγείο.
  3. Στράγγισε το υγρό με ένα πολύ ψιλό στραγγιστήρι ή ακόμα και με πολλές στρώσεις από τούλι.
  4. Πρόσθεσε τις 3 κούπες με το νερό και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5.  Βάλε στο ψυγείο, άφησε το μερικές ώρες να κρυώσει και σέρβιρε το μια ζεστή μέρα με πάγο.