Τι ώρα πρέπει να φας το τελευταίο γεύμα;
Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Η αλήθεια είναι πως όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή μας πασχίζουμε να χάσουμε κάποια ανεπιθύμητα κιλά. Οι περισσότερες μάλιστα από εμάς έχουν ακούσει διάφορους μύθους περί διατροφής με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι ισχύει και τι όχι.

Για παράδειγμα, η αγαπημένη μας Oprah έχει ομολογήσει ότι δεν τρώει τίποτα μετά τις 7:30 μ.μ. για να δώσει την ευκαιρία στο σώμα της να χωνεύει σωστά το φαγητό καθώς κοιμάται. Μπορεί να νομίζουμε πως κάνοντας το ίδιο θα χάσουμε το περιττό βάρος δυστυχώς όμως η λαχτάρα μας για ένα σνακ συχνά καταλήγει να είναι ανίκητη.

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλες αφού κάθε άτομο έχει διαφορετικούς στόχους και οργανισμό. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να καταναλώνεις το τελευταίο γεύμα ή σνακ σου περίπου τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεσημέρι είναι η χειρότερη χρονική στιγμή για ενδιάμεσα γεύματα. Αντίθετα η λήψη ενός υγιεινού απογευματινού σνακ (κατά προτίμηση πλούσιο σε φυτικές ίνες) είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της βραδινής λιγούρας. Το πρωινό γεύμα παραμένει το πιο σημαντικό και πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη ώστε να δημιουργήσει κορεσμό. Το πιο σωστό είναι να ακούς τις ανάγκες του σώματός σου και να μη στερείσαι τίποτα. Στόχος είναι να κάνεις πιο σωστές διατροφικές επιλογές που θα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.