Οι ειδικοί δίνουν τη λύση

Πόσες φορές έχεις αφήσει το ψωμί να ξεραθεί επειδή ξέχασε να το σκεπάσεις με μια πετσέτα ή να το βάλεις στη θήκη του.

Το να το πετάξεις βέβαια δεν σου πάει καρδιά, αλλά το να δοκιμάσεις και τις αντοχές των δοντιών σου σίγουρα δεν αποτελεί λύση!

 

 

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το βάλεις στο νερό για λίγη ώρα κι έπειτα ξανά στο φούρνο για λίγα λεπτά, στους 180 βαθμούς.

Όταν το βγάλετε από το φούρνο θα είναι τόσο φρέσκο, σαν να το ζυμώσατε πριν από λίγα λεπτά.

Ωστόσο, αυτό το κόλπο είναι για μια φορά και μόνο και δεν επιδέχεται επανάληψης.

 

 

Αυτό βέβαια ισχύει για ολόλκληρο καρβέλες και όχι για κομμένες φέτες ή ψωμί του τοστ.

Για να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο περισσότερες μέρες μπορείτε να κάνετε τα εξής:

- διατηρείστε το στη χάρτινη συσκευασία που σας δίνουν (το χαρτί απορροφά την υγρασία)

- να το αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο.