Για να λέμε και την αλήθεια, και αυτό είναι αλήθεια, ψέματα αναγκαζόμαστε, ή και όχι, να λέμε σχεδόν κάθε μέρα. Είτε για κάτι πολύ απλό, είτε για να αποφύγουμε σοβαρές για εμάς συνέπειες.
Αυτό όμως που είναι απορίας άξιον, είναι το γιατί επιλέγουμε να λέμε ψέματα σε ό, τι έχει να κάνει με το σεξ.
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε φοιτητές, οι νέοι μεταξύ 18-30 ετών, συνηθίζουν να λένε ψέματα, όταν καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν στο σεξ.
Σε μία ομάδα των φοιτητών διευκρινίστηκε ότι οι απαντήσεις τους θα περάσουν από ανιχνευτή ψεύδους, ενώ σε άλλη όχι. Το αποτέλεσμα ήταν τα κορίτσια της δεύτερης ομάδας να έχουν λιγότερους σεξουαλικούς παρτενέρ στη ζωή τους, να έχουν κάνει σεξ για πρώτη φορά σε μεγαλύτερη ηλικία και να έχουν κάνει λιγότερα one night stands. To ακριβώς αντίθετο φυσικά συνέβη με τα αγόρια, τα οποία εφόσον δεν… περνούσαν από… έλεγχο, τα φούσκωσαν κάπως τα πράγματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ψέματα και οι υπερβολές λέγονται ή γίνονται σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική συμπεριφορά και τις προσδοκίες της κοινωνίας από τον καθένα. Όσο λοιπόν κι αν τα χρόνια περάσουν, και όσο κι αν προοδεύσει η κοινωνία, τα στερεότυπα δύσκολα θα αλλάξουν.