Πόσο συχνά κάνεις σεξ
Ειδικά αν είσαι ευτυχισμένη από τη σχέση σου

Μία νέα έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τορόντο διαβεβαιώνει πως δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι σεξουαλικά ενεργοί 24/7, για να βρούμε την πραγματική ευτυχία.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα κατέληξε πως τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι τα πιο ευτυχισμένα.

«Για τον μέσο άνθρωπο το συχνό σεξ – παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα – δεν συσχετίζεται με περισσότερη ευτυχία, αλλά ούτε και με λιγότερη» λέει η Amy Muise που ηγήθηκε της έρευνας. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 25.000 Αμερικανούς, ηλικίας 18-89, οι οποίοι ρωτήθηκαν πόσο συχνά κάνουν σεξ και πόσο χαρούμενοι είναι.

Στη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές ρώτησαν 335 ανθρώπους που βρίσκονταν σε σχέση και αυτοί τη φορά έλαβαν υπόψη και το ετήσιο εισόδημα τους. Οι ερευνητές βρήκαν πως η ανομοιότητα στην ευτυχία είναι μεγαλύτερη στους ανθρώπους που κάνουν λιγότερο σεξ, παρά σε εκείνους που βγάζουν λιγότερα χρήματα. «Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν πως τα περισσότερα χρήματα και το περισσότερο σεξ ισοδυναμούν με περισσότερη ευτυχία, αλλά αυτό είναι αλήθεια μέχρι ένα βαθμό» εξηγεί η Muise.

Στην τρίτη και τελευταία μελέτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο 2400 παντρεμένα ζευγάρια (πάνω από 14 χρόνια) και, ακόμα και τότε, εκείνοι που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα ήταν οι πιο ευτυχισμένοι. «Πιστεύω πως τα ζευγάρια μπορεί να καταλήξουν να νιώθουν πίεση προσπαθώντας να κάνουν σεξ όσο πιο συχνά γίνεται. Είναι σημαντικό να διατηρείς τη σεξουαλική σύνδεση με τον σύντροφο σου, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες από τη σεξουαλική σου ζωή» προσθέτει η Muise.