Για να μην αισθάνεσαι άσχημα

Η σεξουαλική επαφή σε μια σχέση είναι πολύ σημαντική και καθοριστική, καθώς κάνει καλό και στην υγεία μας και στην ψυχολογία μας!

Κι αν έχει τύχει να σε πιάνουν τα κόμπλεξ με το σώμα σου και να σου βγαίνει στη φόρα κάθε είδους ανασφάλεια, πόσο μάλλον κατά τη σεξουαλική πράξη, τότε να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη.

Όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες έχουν τα θεματάκια τους και μπορεί να τους δυσκολέψει ακόμα και την λειτουργία της στύσης.

Έτσι το άγχος για τη δημιουργία και τη διατήρηση της στύσης, εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε φόβο αποτυχίας, μετά από μία ή περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες. Στη συνέχεια ο άνδρας γίνεται παρατηρητής της στύσης του, φαινόμενο που θα τον οδηγήσει τελικά σε χαμηλή αυτοεκτίμηση ως προς τον ανδρισμό του.

Τί σκέφτονται όμως οι άντρες και τους προβληματίζει;

1. Μήπως η σύντροφός τους είναι πιο έμπειρη

Κακά τα ψέματα, το καλό σεξ θέλει εμπειρία. Κι αυτή αποκτάται με το χρόνο και μέσα απο μια καλή σχέση. Η σεξουαλική απελευθέρωση δημιούργησε γυναίκες με μεγαλύτερη εμπειρία στο σεξ απ’ ό,τι στο παρελθόν. Μάλσιτα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που διατυμπανίζουν με κάθε τρόπο αυτή την εμπειρία, κάτι το οποίο, όπως είναι φυσικό, μπορεί να «κομπλάρει» τους άνδρες.

2. Πως θα «κρατηθούν» και δεν θα τελειώσουν γρήγορα;

Ένας στους τρεις άνδρες δεν καταφέρνει στις μέρες μας να ελέγξει το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης, με αποτέλεσμα να τελειώνει γρήγορα. Η ελπίδα ότι τα πράγματα θα φτιάξουν μόνα τους και ότι όλα θα είναι καλύτερα την επόμενη φορά συντηρεί την πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία απογοητεύει το ζευγάρι. Κι όμως οι ασκήσεις σεξοθεραπείας αποκαθιστούν το πρόβλημα στο 95% των ανδρών!

 

3. Αγχος για το εάν υπήρξε ικανοποίηση

Πολλοί άνδρες, μπορεί να αισθανθούν ότι δεν έδωσαν το 100% στην απόδοσή τους με αποτέλεσμα να ρωτούν τις γυναίκες εάν το ευχαριστήθηκαν ή όχι. Αυτό δεν είαν ικι ότι καλύτερο, καθώς η γυναίκα θέλει να βλέπει ότι τουλάχιστον στον σεξουαλικό τομέα, ό σύντροφός της έχει αυτοπεποίθηση!

4. Σύγκριση με πρώην

Είναι λάθος αυτή η ανταγωνιστικότητα του άνδρα και η ανάγκη του να συγκριθεί με τους προηγούμενους εραστές της γυναίκας, όπως επίσης είναι λάθος να βάζει η γυναίκα τον άνδρα σε διαδικασία σύγκρισης, διηγώντας ή εξιστορώντας τις επιδόσεις των προηγουμένων. Το σεξ στο κάθε ζευγάρι είναι πάντα μοναδικό, διαφορετικό και οι συγκρίσεις πάντα αγχώνουν τους άνδρες. Πόσοι άλλωστε ήταν οι προηγούμενοι; Ένας ή πολλοί;

5. "Μετρούν" σαν άνδρες

Ανάλογα με τις εποχές και τη μόδα κάθε εποχής, ο ανδρισμός εκφράζεται και τονίζεται από διαφορετικά χαρακτηριστικά.Όμως εκείνο που δυσκολεύονται να κατανοήσουν οι άνδρες είναι ότι πέρα από την εμφάνιση, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον ανδρισμό παίζει η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας. Η εξυπνάδα, η κουλτούρα, το χιούμορ, η επιτυχία στη ζωή, το κοινωνικό status είναι στοιχεία πολύ σημαντικά και ενισχύουν τον ανδρισμό, σε συνδυασμό με την ικανότητα να κοιτάξουμε μια γυναίκα στα μάτια.