Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα;

Το σεξ έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με έναν καλό αριθμό οφελών για την υγεία, περιλαμβανομένης της μείωσης του στρες. Όπως φαίνεται, οι ώρες δράσης στο κρεβάτι μπορεί να είναι καλές και για τον εγκέφαλό μας!

Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν φάνηκε πως η συνεύρεση μπορεί να διευρύνει τον εγκέφαλο και να τον κάνει να λειτουργεί καλύτερα και γρηγορότερα.

 

Είναι αλήθεια!

Οι επιστήμονες του Πρίνστον αναζητούσαν τρόπους για να καταπολεμήσουν το άγχος, καθώς είναι παγκοσμίως γνωστό πως οι καταστάσεις που αγχώνουν τον άνθρωπο διογκώνουν τον εγκέφαλο του και τον εμποδίζουν από τα σκεφτεί καθαρά και σωστά.

Έτσι αποφάσισαν να πειραματιστούν πάνω σε ποντίκια, τα οποία και χώρισαν σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα τα ποντίκια έκαναν σεξ καθημερινά. Στην δεύτερη έκαναν μια φορά την εβδομάδα και στην τρίτη δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως στα ποντίκια που έκανα συχνότερα σεξ ο εγκέφαλος τους διευρύνθηκε, το άγχος μειώθηκε και έτρωγαν το φαγητό τους πολύ πιο άνετα ακόμα και σε ένα ξένο περιβάλλον. Το σεξ συμβάλλει στην εγκεφαλική λειτουργία αλλά και τη νευρογένεση, την παραγωγή νέων νευρώνων στον ιππόκαμπο δηλαδή, την εγκεφαλική περιοχή όπου σχηματίζεται η μακροχρόνια μνήμη.

Οι επιστήμονες εξηγούν πως το ίδιο συμβαίνει και στον άνθρωπο καθώς μετά το σεξ ηρεμεί και χαλαρώνει και μπορεί να σκεφτεί πιο καθαρά από ότι αν απέχει πολύ καιρό από το εν λόγω «άθλημα».

Βλέπετε το μυαλό είναι σαν ένας μυς, όσο περισσότερο το εξασκείς δηλαδή τόσο πιο πολύ δυναμώνει!