Αυτός είναι ο λόγος που δεν το απολαβάνεις

Αν διαμαρτύρεσαι για τη σεξουαλική σου ζωή, αν κάτι σου λείπει ή αν θεωρείς ότι δεν σε ικανοποιεί έτσι όπως είναι, αναλογίσου μήπως δεν φταίει ο/η παρτενέρ σου, αλλά εσύ ο ίδιος με επαναλαμβανόμενα λάθη και συμπεριφορές που κάνεις και τα οποία βάζουν… τρικλοποδιές στις σεξουαλικές σου περιπτύξεις. Ποια είναι αυτά;

Δεν λες τι ακριβώς σου αρέσει. Ντρέπεσαι; Θέλεις να το παίξεις υπεράνω; Πιστεύεις ότι θα επικοινωνήσετε με τα… μάτια; Αν θέλεις να απολαμβάνεις κάθε σεξουαλική επαφή, καιρός να αρχίσεις να επικοινωνείς και όσα σου αρέσουν, επιθυμείς, σκέφτεσαι.

Βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα για το τι θέλει ο άλλος. Ή αναλύεις υπερβολικά κάθε κίνηση και λέξη του άλλου με αποτέλεσμα και να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα και να χαλιέσαι εύκολα, πολλές φορές χωρίς λόγο.

Αποφεύγεις κάτι γιατί φοβάσαι μην παρεξηγηθείς. Ειδικά για τις γυναίκες το παραπάνω δεν είναι κάτι απίθανο. Αν έχεις εσωτερικεύσει τόσο πολύ το στερεότυπο της αθώας και καλόβολης κοπέλας, ενώ ταυτόχρονα φοβάσαι μην σε κακοχαρακτηρίσουν ή μην παρεξηγηθείς, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θα αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να απολαύσεις το σεξ.

Σε απασχολεί περισσότερο το πώς φαίνεσαι. Φοβάσαι μήπως φανεί η φουσκωμένη κοιλιά, ή η κυτταρίτιδα και χάνεις… την ουσία. Καιρός να αφεθείς, διότι όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να τα παρατηρήσει κανείς την ώρα του σεξ.