Τι είναι η «τριγωνική μέθοδος»;
Tο νέο trend του Tik Tok για το φλερτ

Mετά το σπίτι, τις σχέσεις, την ομορφιά και τη μαγειρική το Tik Tokέρχεται να βοηθήσει και στον τομέα του φλερτ. Πρόσφατα, η δημοφιλής πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί σε θέματα «καρδιάς» με πολλά από τα video της να επικεντρώνονται στο πώς θα δείξετε ότι έχετε σχέση ή τεχνικές για να βρείτε το άλλο σας μισό.

Η πιο πρόσφατη και δημοφιλής τάση θέλει τους χρήστες της πλατφόρμας να εστιάζουν στο φλερτ και στο πώς να κάνουν αμήχανες στιγμές να λειτουργήσουν καλύτερα.

Σε κάθε ραντεβού υπάρχουν στιγμές που επικρατεί αμηχανία, ειδικά αν η σχέσηβρίσκεται στην αρχή της. Το Tik Tok μάς δίνει τη λύση, για να τις κάνουμε λιγότερο άβολες. Για παράδειγμα: το ραντεβού φτάνει στο τέλος του και εσείς είστε στο αυτοκίνητο. Αφού έχετε συζητήσει τα πάντα ήρθε η ώρα να πείτε «αντίο» και αντί να μιλάτε επικρατεί αμήχανη σιωπή. Αν το ραντεβού εξελίχθηκε όπως νομίζατε και θέλετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω, τότε, υπάρχει τρόπος να δείξετε τις προθέσεις σας. Μάλιστα, δεν θα χρησιμοποιήσετε καν λόγια. Χρειάζεται μόνο η γλώσσα του σώματος.

Η τριγωνική μέθοδος

Η μέθοδος Triangle είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να έχετε οπτική επαφή και να υποδείξετε στο ραντεβού σας ότι απολαμβάνετε τον χρόνο σας μαζί και πως μπορεί να είστε έτοιμοι να έρθετε λίγο πιο κοντά και γιατί όχι; να ανταλλάξετε και ένα φιλί. Τα μάτια σας σας επιτρέπουν να πείτε πολλά χωρίς να λέτε τίποτα απολύτως.

Αυτή η νέα τάση σας θέλει να κοιτάζετε για λίγα δευτερόλεπτα σε 3 σημεία του προσώπου, σχηματίζοντας ένα εικονικό τρίγωνο με το βλέμμα. Ξεκινάτε από τα μάτια (ένα από τα δύο) στη συνέχεια κατεβάζετε το βλέμμα στα χείλη και καταλήγετε ξανά στα μάτια. Το βλέμμα σας, δηλαδή, θα πάει κάπως έτσι: δεξί μάτι – χείλη – αριστερό μάτι.

Οι χρήστες του Tik Tok ισχυρίζονται πως η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική, ενώ η Patti Wood, ειδική στις ανθρώπινες σχέσεις και τη γλώσσα του σώματος σημειώνει σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πέρα από την λεκτική επικοινωνία, να υπάρχει σύνδεση χωρίς λόγια. Μέσα από κινήσεις και βλέμματα. Με την τακτική αυτή, είναι πιο εύκολο να δώσεις χρόνο στο άλλο άτομο και να καταλάβεις αν είναι αμοιβαία όσα θες, για να προετοιμάσεις τη στιγμή του φιλιού».

Ο Μichael Ellsberg συγγραφέας και ειδικός στις δημόσιες σχέσεις επιβεβαιώνει: «Τα μάτια αποκαλύπτουν έναν κόσμο πληροφοριών, πέρα από το πού εστιάζει η προσοχή μας. Σκεφτείτε όλα τα συναισθήματα —ευτυχία, θυμός, λύπη, έκπληξη, φόβος— που μπορούν να εντοπιστούν κοιτώντας απλώς τα μάτια ενός ανθρώπου. Όταν έχουμε οπτική επαφή με ένα άλλο άτομο, κατά μία έννοια του δίνουμε τα κλειδιά για τον συναισθηματικό μας κόσμο. Ό,τι κι αν νιώθουμε, το άλλο άτομο είναι πιθανό να το αντιληφθεί μέσα από μία ματιά μας».