Ακόμα κι αν σε πλήγωσε ανεπανόρθωτα;

Πολλές φορές αμφιταλαντευόμαστε αν πρέπει να δώσουμε μια δεύτερη ακόμα και μια τρίτη ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους. Το βασικό όμως ερώτημα είναι γιατί θες να δώσεις αυτή την ευκαιρία.

Την ευκαιρία στον άλλον την δίνουμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. Είτε γιατί τον θέλουμε, είτε γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό μας και για πολλούς άλλους λόγους που έχουν να κάνουν καθαρά με τις ανάγκες μας.

Όταν επιλέγουμε να συγχωρήσουμε κάποιον και να του δώσουμε μια ευκαιρία, πρέπει να θυμόμαστε κάτι πολύ βασικό.

Συγχωρούμε αυτό που μας πλήγωσε και προχωράμε παρακάτω. Κανείς δεν λέει οτι πρέπει να ξεχάσεις αυτό που σου έχει συμβεί ή να το παραβλέψεις αλλά αμα η ανάγκη σου είναι να έχεις αυτόν τον άνθρωπό στη ζωή σου τότε πρέπει να τον συγχωρέσεις. 

Πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέψει ένας άνθρωπος στην ζωή μας αλλά δεν είμαστε έτοιμοι η σχέση να πάει ένα βήμα παρακάτω.

Η εμπιστοσύνη που έχει κλονιστεί θέλει δουλειά για να μπορέσει να ανακτηθεί. Mία σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να χρειαστεί χρόνια για να χτιστεί και δευτερόλεπτα για να κλονιστεί.

Δύο είναι τα τινά, ή προχωράς και φεύγεις ή μένεις και προσπαθείς να το διορθώσεις. Και τα δύο πονάνε, απλά επιλέγεις το τέλος της σχέσης! Ίσως εμμέσως και εσύ να δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να δει μέχρι που μπορεί να "γιατρευτεί".

Να δίνεις ευκαιρίες γιατί τα λάθη γίνονται. Να ξέρεις όμως για ποιόν λόγο τις έχεις δώσει και τι σκοπό έχουν!