Ύπνος και σεξ: Τι κοινό έχουν;
Δείτε πως συνδέονται μεταξύ τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν τη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής διάθεσης των γυναικών.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι ο ανεπαρκής ύπνος (λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ) παρεμβαίνει και στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από την Βορειοαμερικανική Εταιρία Εμμηνόπαυσης (NAMS), μελέτησαν 93.000 γυναίκες ηλικίας 50 έως 79 ετών και διαπίστωσαν ότι όσο καλύτερα ένα άτομο κοιμάται, τόσο μεγαλύτερη είναι η όρεξή του για σεξ και τόσο περισσότερο το απολαμβάνει.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δείχνουν ξεκάθαρα τη σύνδεση μεταξύ των συμπτωμάτων αϋπνίας και της μειωμένης σεξουαλικής λειτουργίας ειδικά στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Οι γυναίκες οι οποίες δεν κοιμόντουσαν καλά, στην έρευνα δεν σημείωσαν λιγότερες σεξουαλικές επαφές. Σημείωσαν όμως μικρότερη απόλαυση.

Οι επιστήμονες με λίγα λόγια έχουν ακόμη μια ακόμη απόδειξη στα χέρια τους ότι ένας καλός βραδινός ύπνος μπορεί να κάνει θαύματα για τις γυναίκες, αναφέροντας ακόμη ότι οι γυναίκες άνω των 70 ετών που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες, έχουν κατά μέσο όρο 30% μικρότερη πιθανότητα να κάνουν σεξ σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται επτά έως οκτώ ώρες.