Τι έδειξε η έρευνα

Υπάρχε συνταγή για να είναι επιτυχημένος ένας γάμος;

Το μόνο σίγουρο είναι πως για να φτάσει ένα ζευγάρι να κάνει αυτό το βήμα έχει εξασφαλίσει κάποια σοβαρά θέματα, όπως είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και ο σεβασμός.

Το θέμα είναι πως μπορούν όλα αυτά τα στοιχεία να μείνουν αναλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων και η συζυγική σχέση να παραμείνει δυνατή παρά τα όποια προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Άλλωστε θα έχετε παρατηρήσει πόσο έχουν αυξηθεί τα διαζύγια τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Μια σχέση είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος για να διατηρηθεί ενεργός και να συνεχίσει να αποδίδει σε βάθος χρόνου χρειάζεται φροντίδα και από τα δύο μέλη της σχέσης. 

Για να έχει διάρκεια ο γάμος στο πέρασμα των χρόνων θα πρέπει να υπάρχει πρωτίστως ευγένεια αλλά να είναι και συναισθηματικά γενναιόδωροι ο ένας με τον άλλον. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αφορά στη συζυγική ζωή.

Αυτοί που είναι ευγενικοί και εκτιμούν το έτερον ήμισυ, είναι πιο αφοσιωμένοι στο γάμο τους και κυριαρχεί μια αρμονία εν γένει.

Αυτό που παίζει επίσης σπουδαίο ρόλο είναι η από κοινού λήψη αποφάσεων και τα κοινά οικιακά καθήκοντα για έναν ευτυχισμένο γάμο με διάρκεια, σύμφωνα με την έρευνα.