Αεροπλάνο: Ποια είναι η καλύτερη θέση;
Τι αποκαλύπτουν οι πιλότοι

Είσαι λάτρης των ταξιδιών και με την πρώτη ευκαιρία σου αρέσει να παίρνεις το αεροπλάνο επιλέγοντας αγαπημένους προορισμούς.

 

 

Και το απολάμβάνεις στο έπακρο! Από την ώρα που θα περάσεις τον τυπικό έλεγχο στο αεροδρόμιο, μέχρι και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης που θα σου παρέχουν μέσα στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι σαν βασίλισσα.

Βέβαια τί γίνεται στην περίπτωση που η θέση σου δεν είναι και η πιο βολική;

Κι αν έχεις προορισμό τη Νέα Υόρκη για παράδειγμα, πως θα πέρασουν 11 ώρες ταξίδι; Γιατί δεν είναι και τόσο απλό.

 

 

Για να έχεις την καλύτερη πτήση λοιπόν, η θέση παίζει το σπουδαιότερο ρόλο. Και όπως μαρτυρούν οι πιλότοι υπάρχουν θέσεις που είναι καλύτερες από άλλες.

 

 

Αν έχει αναταράξεις

 

 

Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να κάτσεις στα φτερά του αεροπλάνου. Όσο πιο κοντά στο κέντρο του αεροσκάφους κάτσεις, τόσο πιο ήρεμη πτήση θα έχεις.

Αν θες να έχεις έναν καλό ύπνο

 

 

Για να έχεις ησυχία και – συνεπώς – να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι, πρέπει να κάτσεις όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις μηχανές. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι πιο ακριβά αν κάτσεις στην πρώτη θέση, αλλιώς μπορείς να διαλέξεις διάδρομο. Αυτές οι θέσεις είναι πιο ήσυχες από το να κάτσεις στο παράθυρο, αλλά χάνεις τη θέα. Οι καλύτερες θέσεις για ύπνο είναι προς τη μέση της καμπίνας, μακριά από τις τουαλέτες και τον χώρο των αεροσυνοδών. 

Για να είστε άνετοι και να μπορείτε να τεντωθείτε

 

 

Οι γονείς με παιδιά βρίσκουν ως καλύτερες θέσεις αυτές με το διαχωριστικό, πίσω από την πρώτη θέση. Ο έξτρα χώρος μπροστά – καθώς δεν υπάρχει άλλη θέση – σου δίνει άνεση για να τεντώσεις τα πόδια σου. 
Μπορείς να τοποθετήσεις καλύτερα τα πράγματά σου στο ντουλαπάκι από πάνω, ώστε να εξοικονομήσεις χώρο στα πόδια.  

Για να βγεις πρώτος από το αεροπλάνο 

 

 

Αν θες να βγεις γρήγορα, μόλις αυτό προσγειωθεί, οι μπροστινές και οι τελευταίες σειρές αποβιβάζονται πρώτες, και πάντα οι έξοδοι είναι στα αριστερά.

Ωστόσο, να αναφέρουμε πως η καλύτερη θέση αντικειμενικά είναι αυτή του πιλότου. Κι έτσι πρέπει να είναι εάν θέλουμε να έχουμε ασφάλεια στην πτήση μας!