4 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/8 κ.γλ. κανέλα
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζ. γάλα ή ξινόγαλα
1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το αυγό με το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κατά πλάτος, σε στρογγυλές φέτες.
Αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε σταδιακά όλο και μικρότερους κύκλους από την κάθε φέτα, έτσι ώστε να σχηματίσουμε χοντρά δαχτυλίδια.
Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε καλά τα μήλα για να απορροφηθεί η υγρασία τους.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα στερεών και υγρών υλικών.
Βουτάμε τα δαχτυλίδα μήλου στο μείγμα και τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Μόλις είναι έτοιμα, τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζουμε τα τηγανισμένα δαχτυλίδια με 3 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κανέλα και απολαμβάνουμε.