Με μια συνταγή - αφιέρωμα στην ελληνική φέτα «ξύπνησαν» τα εκατομμύρια των αναγνωστών τους, σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2018, οι New York Times.
Το τμήμα Food της αμερικανικής εφημερίδας δημοσίευσε στον λογαριασμό που διατηρούν στο Twitter (και έχει 42,4 εκατομμύρια ακολούθους) τη συνταγή για τη φέτα... σωτέ!
Τα υλικά:
- 200-250 γραμμάρια φέτα
- 3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
- 1 κουταλιά σουσάμι
- 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
- Αλάτι σε νιφάδες
- Φρέσκο πιπέρι
- Nιφάδες κόκκινης πιπεριάς (ή και μπούκοβο)
- Φέτες λεμονιού
- Κράκερ ή φέτες φρεσκοψημένης μπαγκέτας
Οι οδηγίες των NYT:
-Κόβετε τη φέτα, κάθετα και οριζόντια, σε φέτες του μισού εκατοστού, έτσι ώστε να σχηματιστούν περίπου 15-20 παραλληλόγραμμα
-Βάζετε τα κομμάτια φέτας σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν
-Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το σουσάμι
-Περάστε, ένα – ένα, τα... φετάκια από το μίγμα
-Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σταδιακά ρίξτε τη φέτα, ψήνοντας για ένα λεπτό από κάθε πλευρά
-Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα κομμάτια φέτας σε ένα πιάτο
-Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι
-Σερβίρετε ζεστό, με κράκερ ή την ψημένη μπαγκέτα, και με φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λίγη «σπιρτάδα»