½ φλυτζ. ταχίνι με μέλι
1 ½ φλυτζ. αλεύρι
1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.σ. μπέικιν σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)
¾ φλυτζ. γάλα
βούτυρο
μέλι
σιρόπι
μαρμελάδα
φρούτα
Για αρχή θα χρειαστεί να προετοιμάσουμε τη ζύμη για τα pancakes, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λαχταριστό ταχίνι Όλυμπος με μέλι και το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει ελαφρά. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αναμειγνύουμε καλά το μείγμα μας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τις δύο κουταλιές από βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει καλά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε προσεκτικά λίγο από το αρχικό μας μείγμα στο τηγάνι. Περιμένουμε να φουσκώσει και να ροδίσει η μία πλευρά για να γυρίσουμε το pancake μας από την ανάποδη. Αφαιρούμε κάθε κομμάτι όταν έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και από τις δύο πλευρές.
Για να σερβίρουμε ή να… σερβιριστούμε τα pancakes, τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτοντας ενδιάμεσα τους λίγο βούτυρο και δημιουργώντας μία «στοίβα». Τέλος, γαρνίρουμε το πιάτο μας με φρούτα εποχής, μαρμελάδα, μέλι ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.