10 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
150 γραμμάρια χουρμάδες αποξηραμένους χωρίς κουκούτσι
2 κουβερτούρες σοκολάτας της επιλογής σου
80 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια καρύδια (αν θέλεις, δεν είναι αναγκαίο να τα προσθέσεις)
Λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Αυτό που θα χρειαστείς είναι 10 λεπτά από τον χρόνο σου και ένα μεγάλο μπολ. Μην περιμένεις άλλο, πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κόψε σε κομματάκια το βούτυρο μαζί με τις σοκολάτες και βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
- Κόψε τους χουρμάδες σε κομματάκια και ρίξε τα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, αφού τη βγάλεις από τον φούρνο.
- Ανακάτεψε τα υλικά μαζί και αν θέλεις πρόσθεσε και σπασμένα καρύδια ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σου. Ωστόσο, δεν είναι αναγκαίο μιας και τα σοκολατάκια μας είναι και μόνα τους νόστιμα χωρίς τη συνοδεία κάποιου ξηρού καρπού.
- Τέλος, άπλωσε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο σε ένα μεγάλο ταψί και βάλε κουταλιές κουταλιές, στην επιφάνεια του ταψιού από το μείγμα για τα σοκολατάκια με χουρμάδες σε ότι σχήμα θέλεις.
- Άφησε τα να κρυώσουν εκτός ψυγείου για περίπου 10 λεπτά και έπειτα βάλε τα στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 1-2 ώρες.
- Ξεκόλλησε τα σοκολατάκια από την επιφάνεια και είναι έτοιμα να τα καταβροχθίσεις.