Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Η πρόβλεψη από τον Γιάννη Καλλιάνο

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στην Αττική σε περιοχές πάνω από 400 μ. υψόμετρο «βλέπει» ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος διευκρίνισε ότι το Σαββατοκύριακο έρχεται πολύ κρύο, ενώ από σήμερα έως και την Παρασκευή θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στην ηπειρωτική χώρα.

«Σήμερα κυρίως στις περιοχές των Σποράδων και της Εύβοιας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Όμως έντονες βροχοπτώσεις θα έχουμε στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και ιδιαιτέρως στην κεντρική και βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι ήπιος με μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό» σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος και εξήγησε πως το Σαββατοκύριακο θα πέσει χιόνι και στην Αττική.

Ο Καλλιάνος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρθηκε στην Αττική, λέγοντας πως «λίγες τοπικές βροχές ίσως σημειωθούν στα βόρεια του νομού. Στην πρωτεύουσα η θερμοκρασία το βράδυ θα πέσει στους 5-6°C. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θα σημειωθούν πολύ ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου στο ανθρώπινο σώμα ακόμα πιο έντονη. Ο γνωστός μετεωρολόγος έδωσε και ένα παράδειγμα: “Αν έχουμε θερμοκρασία 8°C, με τον βοριά στα 6 μποφόρ, θα τον νιώθουμε σαν 2°C”».

Αναφερόμενος στην πρόγνωση για τον καιρό της Πέμπτης, τόνισε ότι: «Αύριο οι δυνατοί βοριάδες θα εξασθενήσουν αλλά θα επικρατήσει στην ηπειρωτική χώρα το ίδιο σκηνικό με σήμερα. Κυρίως μέσα στο Αιγαίο θα έχουμε τοπικές βροχές, στην Εύβοια, τις Σποράδες, και στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής με τις ίδιες χαμηλές θερμοκρασίες. Ουσιαστικά αυτό που φαίνεται για την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι πως θα είναι σχετικά ήπια τα φαινόμενα. Την Παρασκευή θα κάνει πολύ κρύο – όπως όλες αυτές τις ημέρες – και θα σημειωθούν ίσως κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης».

 

Πηγή: www.newsit.gr