1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κ. σ. αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 και 1/2 φλιτζάνια ΠΟΛΥ ώριμη μπανάνα, αποφλοιωμένη και πολτοποιημένη (περίπου 5 ή 6 μπανάνες)
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
προαιρετικά 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια, προαιρετικά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε μαζί αλεύρι ολικής αλέσεως, σκόνη κακάου, baking powder, σόδα, αλάτι και κανέλα. Αφού γίνουν ένα ομοιγενές μείγμα το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, το γάλα καρύδας και τη βανίλια.
Ανακατέψτε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα.
Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκλλα και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς!
όταν το βγάλετε από το φούρνο ρίχνετ εκομμάτια σοκολάτας και καρύδια.