60 γραμ. αμύγδαλα ωμά
3 χουρμάδες χοντροκομμένοι
50 γραμ. κάσιους
50-60 γραμ. καρύδια
50-60 γραμ. ηλιόσπορους & κολοκυθόσπορους
50 γραμ. σταφίδες
40-50 γραμ. κράμπερις
ξύσμα από 1 λεμόνι
5 κ.σ. μέλι ελαφρώς ζεστό – να είναι αρκετά ρευστό
3 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. νερό
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
1 πρέζα αλάτι
250 γραμ. μούσλι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C.
Ετοιμάζετε τους ξηρούς καρπούς: Στο μούλτι χτυπάτε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα κάσιους.
Αδειάζετε σε μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράμπερις, χουρμάδες). Ανακατεύετε καλά.
Κάνετε τη γκρανόλα τραγανή: Απλώνετε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 170 C για 15 λεπτά, γυρίζοντας ανά 5λεπτο.
Προσθέτετε τα ξερά φρούτα και ψήνετε 5-6 λεπτά ακόμη.
Αφήνετε τη γκρανόλα να κρυώσει και διατηρείτε σε καλά κλειστό βάζο. Τρώγεται με γάλα, γιαούρτι, φρούτα ή συνδυασμό τους, αλλά και με παγωτό.