15 λεπτά
2
Εύκολη
Υλικά
4 αυγά
80 ml γάλα
60 γρ. τριμμένο τυρί Emmental
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
4 φέτες καπνιστός σολομός
100 γρ. cottage cheese
1 φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
2. Χτυπάτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ρίχνετε μέσα.
3. Με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας ξεκολλάτε το αβγό από τα τοιχώματα, φέρνοντας το μείγμα προς το κέντρο.
4.Στην συνέχεια κι εφόσον παρατηρήσετε, ότι η υγρασία έχει μειωθεί στην επιφάνεια της ομελέτας, την αναποδογυρίζετε σαν κρέπα. Ρίχνετε το Cottage cheese, περιμένετε να μαλακώσει, προσθέτετε τον σολομό και σβήνετε αμέσως.
5. Διπλώνετε την ομελέτα και σερβίρετε.