10 φέτες ψωμί του τοστ ολικής χωρίς κόρα
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 1/2 φλ. έμενταλ τριμμένο
1 φλ. ρεγκάτο τριμμένο
2 μεγάλα αυγά
1 λ. γάλα light
200 γρ. TOTAL 2%
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ. γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 22 εκ. και στρώνουμε το μισό ψωμί.
Βάζουμε όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Απλώνουμε λίγο τυρί πάνω από το ψωμί, στρώνουμε πάλι ψωμί και πάλι τυρί και συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι τυρί.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα, το TOTAL, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Περιχύνουμε την επιφάνεια του σουφλέ με το μείγμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C με αντιστάσεις και ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.