Μπορεί να είναι καταξιωμένος ερμηνευτής στη χώρα μας, αλλά φαίνεται πως πέρα από το χώρο της μουσικής τον κέρδισε κι άλλη μια αγάπη: η ενασχόλησή του με την κατασκευή τυριού, αλλά και η παραγωγή ψωμιού.
Ο Παντελής Θαλασσινός αναφέρθηκε σε συνέντευξή του και σε μια άλλη ενασχόλησή του πέρα από το τραγούδι.
Ποια είναι η καλύτερη στιγμή δημιουργίας;
Η μουσική θέλει ηρεμία. Να μην είσαι πολύ επηρεασμένος από την καθημερινότητα σου. Δεν ισχύει το ίδιο για τον στίχο.
Ποιο είναι το ψυχικό σας στάτους όταν γράφετε στίχους;
Ο στίχος θέλει επηρεασμούς, να είσαι σε μια έντονη συναισθηματική φόρτιση.
Λύπη ή χαρά;
Και τα δύο. Αλλά κυρίως καημό, γιατί όταν είσαι καλά βγαίνεις έξω.
Τι συμβαίνει με την ΑΕΠΙ και τα δικαιώματα των καλλιτεχνών;
Όταν πήγαν όλοι οι μεγάλοι συνθέτες, πήγαμε αναγκαστικά και εμείς. Εγώ προτού Ξεσπάσει όλο αυτό με την ΑΕΠΙ, είχα φύγει και είχα πάει στην αυτοδιαχείριση, στο σωματείο μας στην ΕΜΣΕ. Και είμαστε μια χαρά εκεί. Είναι κι αυτός ένας εισπρακτικός φορέας δικαιωμάτων. Έτσι, δεν εξαρτώμαι πλέον από την ΑΕΠΙ, αφού δεν διαχειρίζεται τα δικαιώματά μου. Έχω κάνει μια δική μου προσωπική εταιρεία και κάνω μόνος μου τα τραγούδια εδώ και έξι-επτά χρόνια. Αν κάνεις όσα μπορεί να βάλεις και από την τσέπη σου. Αλλά τα δικαιώματα μένουν σε εμένα.
Τι άλλο κάνετε στη ζωή σας εκτός από συνθέσεις;
Εδώ και ένα-δυο χρόνια ασχολούμαι με την κατασκευή ψωμιού, τυριού. Είμαι περίεργος, θέλω να δω για παράδειγμα πως φτιάχνεται κάτι, πώς γίνεται το τσουρέκι, το κουλούρι. Είχα έναν φίλο φούρναρη από την Κρήτη, ερασιτέχνη μουσικό και συνθέτη, που μου μάθαινε τα μυστικά του ψωμιού. Μέχρι πριν από λίγο, που μου σκουλήκιασε το καλό αλεύρι, ζύμωνα μία φορά τη βδομάδα. Με τον Σκουλά έμαθα πως φτιάχνεται το τυρί.
Πηγή: Κυριακάτικη ελευθερία