Δεν υπάρχει παιδί που να μην τα έχει δοκιμάσει και να μην "κόλλησε" ενώ σπάνια είναι τα περιστατικά που τα έχουν δοκιμάσει και κάποια παιδάκια και δεν τους άρεσαν.
Αν δείτε από τι υλικό φτιάχνονται όμως σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη και πολύ πιθανόν να μην τα ξαναβάλετε στο στόμα σας.
Η ζελατίνη παράγεται κατά από 70% από το δέρμα χοίρων και βοδινών, ενώ περίπου το 27% από τα οστά των ζώων. Το δέρμα αφού αφαιρεθεί από τα ζώα, βράζεται ενώ στο μίγμα προστίθενται ακόμη οι τένοντες, οι χόνδροι, οι συνδετικοί κρίκοι και τα κόκαλα.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η ζελατίνη, η οποία χάρη στο κολλαγόνο που περιέχουν τα παραπάνω μέρη των ζώων, μπορεί και βοηθά στη σταθεροποίηση και την πυκνότητα των συστατικών των γλυκών.
Για την τελική όψη που έχουν τα ζελεδάκια χρησιμοποιούνται χρωστικές, ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά.
Δείτε τα παρακάτω βίντεο: