Μαγειρική δίχως γαλακτοκομικά είναι σχεδόν αδύνατη.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στη λακτόζη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φάνε τυρί, γιαούρτι ή να πιουν γάλα.
Δείτε επίσης: Δυσανεξία στη λακτόζη
Τί μπορούν να κάνουν σε αυτή την περίπτωση; Γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μάθεις να ζεις χωρίς αυτά!
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν υποκατάστατα.
Έτσι θα απολαμβάνεις γλυκά ή αλμυρά πιάτα χωρίς την προσθήκη γαλακτοκομικών.
Ορίστε μερικές ιδέες του τι να αντικαταστήσεις με τι:
1. Γάλα ή βουτυρόγαλα: Το καλύτερο υποκατάστατο είναι το γάλα καρύδας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού. Πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για να πάρει τη γεύση του βουτυρογάλακτος.
2. Γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος: Διάλεξε ένα dairy-free γιαούρτι και πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για την κρέμα.
3. Βούτυρο: Διάλεξε μια vegan μαργαρίνη.