Η νέα εναλακτική τάση

Η ζήτηση για γάλα καμήλας ξεπερνά κάθε προσφορά τουλάχιστον στην άλλη άκρη του κόσμου, την Αυστραλία.

Μπορεί να αποτελεί μια νέα μόδα, αλλά παράλληλα αποτελεί και μια απίστευτα κερδοφόρο επιχείρηση.

Ο Τζον Χάρβεϊ, επικεφαλής αγροτικών ερευνών μεγάλης εταιρίας αναφέρει ότι «το γάλα καμήλας καταναλώνεται από τον άνθρωπο εδώ και 6.000 και πλέον χρόνια, πολύ πριν αρχίσει η κατανάλωση του αγελαδινού. Μην εκπλαγείτε εάν τα επόμενα πέντε χρόνια δείτε σημαντική αύξηση της παραγωγής του στην Αυστραλία».

 

 

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές γαλακτοπαραγωγικές φάρμες, οι οποίες εξημερώνουν άγριες θηλυκές καμήλες για να τις χρησιμοποιήσουν στην παραγωγή γάλακτος.

Εκτός από γάλα, οι κτηνοτρόφοι παράγουν επίσης τυρί, γιαούρτι, παγωτό, γάλα σε σκόνη, καθώς και προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας.

 

Οι κτηνοτρόφοι Γουόργουικ και Γκριν μετέφεραν το κοπάδι τους που αποτελείται από 48 καμήλες από την έρημο βόρεια της Αδελαϊδας στην παραλιακή πόλη Ρομπ, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία έναν τουριστικό χώρο. Όπως δηλώνουν, η βιομηχανία αυτού του είδους είναι ακόμα στα σπάργανα στην Αυστραλία, όμως καθημερινά όλο και περισσότερα προϊόντα από γάλα καμήλας κερδίζουν πελατεία σε πολλές πολιτείες της χώρας.