Οι περισσότερες τάσεις έρχονται από τα social media και συγκεκριμένα από το Instagram.
Αυτή τη φορά αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν τα σκαλιστά και περίτεχνα έργα από λαχανικά και φρούτα του Γιαπωνέζου σεφ, Takihiro Kishimoro.
Καρότα, ραπανάκια και πεπόνια μεταμορφώνονται σε πανέμορφα λουλούδια, ενώ μήλα και αβοκάντο σκαλίζονται σαν vintage έπιπλα.
Και αυτή η δουλειά δεν είναι ιδαίτερη εύκολη υπόθεση, καθώς ένα σκαλιστό μπρόκολο για παράδειγμα μπορεί να του πάρει μία ώρα, ενώ ένα μήλο τρεις.
Η μέθοδός του είναι πολύ παλιά και εκτιμάται ότι πρωτοξεκίνησε να ακολουθείται περί τον 14ο αι. για τη διακόσμηση των τραπεζιών της βασιλικής ταϋναλδέζικης οικογένειας.
Όσο για το τι κάνει όταν τελειώσει τα δημιουργήματά του, η απάντηση που δίνει είναι ξεκάθαρη: Τα τρώει χωρίς δισταγμό!