30 λεπτά
6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1/3 φλ. τσαγιού (65 γρ.) ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού (30 γρ.) κορν φλάουρ
1/4 κ.γ. (2 γρ.) αλάτι
2⅔ φλ. τσαγιού (640ml) γάλα
1 μεγάλο αυγό
2 κ.γ. (10 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.

 Σε άλλο μπολ χτυπάτε με σύρμα καλά το αυγό, προσθέτετε τα 2/3 φλ. (160ml) γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα να αναμειχθούν.

Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα γάλακτος-αυγού μέσα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης-κορν φλάουρ ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν πλήρως και έχετε ένα τελείως λείο μείγμα.

Αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα.

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τα υπόλοιπο γάλα (2 φλ. / 480 ml) και το ζεσταίνετε μέχρι να έλθει σχεδόν σε σημείο βρασμού.
Το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και αρχίζετε να ρίχνετε, σταδιακά, βροχηδόν, το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς φροντίζοντας να ενσωματώνονται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη.
Μοιράζετε ισομερώς τις κρέμες σας σε 6 ποτήρια και αν τη σερβίρετε ζεστή τη διακοσμείτε με ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα και την απολαμβάνετε αμέσως ζεστή. Αν τη θέλετε κρύα, σκεπάζετε τα ποτήρια με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
Ξαναβάζετε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα για 3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

Η κρέμα σας πρέπει να είναι απολύτως λεία.